اولین جونیور کلاس چیک چیک

0
سبد خرید خالی است.
ورود | ثبت نام
ورود | ثبت نام
دوربین عکاسی حرفه‎ای خرید دوربین عکاسی چیک چیک

خواندن این مطلب

10 دقیقه

زمان میبرد!

راهنمای انتخاب دوربین عکاسی حرفه‎ای با مقایسه ۲ نوع دوربین اصلی

اگر تمام نکات مقدماتی عکاسی را یاد گرفته‎اید و حالا به فکر خرید دوربین عکاسی حرفه‎ای هستید؛ این مطلب برای شما خیلی مفید است. دوربین اصلی‎ترین ابزار یک عکاس است. بازار خرید دوربین عکاسی پر است از برندهای مختلف با نکات فنی و تخصصی. سردرگم نشوید؛ ما در مدرسه هنر چیک چیک  یک راهنمای کامل آماده کردیم تا بتوانید دوربین مناسب خود را انتخاب کنید و در بازار، میان انبوه فروشندگان و دوربین‎ها گیج نشوید.

 

دوربین عکاس حرفه‎ای خرید دوربین عکاسی

 

وقتی حرف از دوربین عکاسی حرفه‎ای می‎شود درمورد دو نوع دوربین DSLR و دوربین‎های بدون آیینه صحبت می‎کنیم. در این مقاله با مشخصات فنی این دو نوع دوربین و انواع مختلفش صحبت می‎کنیم.

دوربین‎ عکاسی حرفه‎ای، نوع DSLR

حوالی سال ۱۹۹۰ کمپانی کداک برای برنامه‎های تحقیقاتی ناسا دوربینی ساخت. دوربین جدید نسخه پیشرفته‎ای از دوربین‎های انالوگ SLR بود. آن زمان دوربین‎های DSLR پا به دنیای عکاسی گذاشتند. ابتدا به صورت عمومی عرضه نشدند و صرفا به دست فوتوژورنالیست‌ها و برخی افراد حرفه‌ای رسیده بود. به مرور توجهات به سمت این دوربین‎ها جلب شد و در سال ۱۹۹۹ اولین مدل دوربین عکاسی حرفه‎ای  DSLR به نام Nikon D1 وارد بازار شد. ورود این دوربین نقطه عطف مهمی در تاریخ عکاسی است.

DSLR مخفف digital single-lens reflex ( دیجیتال تک لنزی بازتابی) است. در ادمه با هم هر کدام از این کلمات را معنی می‎کنیم.

دیجتال

برداشت تصویر در این دوربین‎ها شمیایی نبوده و عکس در حافظه دیجیتال ثبت می‎شود. دیگر نیازی به ظهور فیلم نیست؛ پس وقتی عکس بدی ثبت کنید در همان لحظه امکان مشاهده و گرفتن شات مجدد را دارید. دوربین‎ عکاسی حرفه‎ای DSLR امکان شات‎های بالا را به عکاس می‎دهد؛ بدون نگرانی بابت تموم شدن فیلم.

تک لنزی

تک لنزی بودن یعنی دوربین برای کادربندی، فوکوس کردن، شات زدن و … از یک لنز استفاده میکند. توجه کنید که این خصوصیت با لنز ثابت متفاوت است. در دوربین‎ عکاسی حرفه‎ای DSLR قابلیت تعویض لنز وجود دارد؛ حتی یک قدم فراتر، چون این دوربین‎ها سابقه زیادی در بازار دارد لنزهای مناسب آن تنوع بسیار بسیار بالایی دارند.

بازتابی

در این دوربین‎ها نور از طریق لنز وارد و به آینه می‌تابد. آینه نور را به سمت حسگر بازتاب می‎کند و تصویر روی سنسور و منظره یاب نقش می‌بندد.

 

دوربین عکاسی حرفه‎ای خرید دوربین عکاسی چیک چیک

 

حالا که با سیستم کار دوربین DSLR آشنا شدیم به سراغ مزایای و معایب این دوربین برویم.

مزایای دوربین DSLR

این دوربین‎ها طرفداران پر و پا قرصی دارند و جزو محبوب‎ترین دوربین‎های عکاسی حرفه‎ای هستند.

تعویض لنز

همانطور که در بالا اشاره کردیم این دوربین را می‎شود با انواع لنزها استفاده کرد. این تنوع در استفاده از لنز، باعث می‎شود برای همه نوع عکاسی مناسب باشد.

فوکوس خودکار سریع

دوربین DSLR سیستم ردیابی سوژه دارد. این ویژگی امکان فوکوس سریع و با کیفیت را برای شما فراهم می‏‎کند.

سنسورهای بزرگ

در انتخاب دوربین عکاسی حرفه‎ای، کیفیت ثبت عکس خیلی مهم است. وجود سنسوهای بزرگ در این دوربین باعث شده که کیفیت عکس بسیار بالا باشد. سنسور بزرگ یعنی ثبت نور بیشتر؛ این ویژگی دوربین DSLR را مناسب عکاسی شب کرده است.

RAW

فرمت RAW دریچه جدیدی از ادیت را در دنیای عکاسی ایجاد کرد. این دوربین‌ها از فرمت RAW پشتیبانی می‎کنند. شما می‎توانید بعد از ثبت عکس هر نوع ویرایشی که مد نظرتان باشد را پیاده کنید.

عمر طولانی باتری

دوربین‎های DSLR چون از منظره‎یاب الکترونیکی و صفحه LCD استفاده نمی‎کنند عمر باتری طولانی‎تری دارند.

لوازم جانبی

دوربین‎ها به تنهایی برای عکاسی حرفه‎ای کافی نیستند. طیف وسیعی از لوازم جانبی مثل انواع لنزها،فیلترها(برای اشنایی بیشتر با فیلترهای عکاسی کلیک کنی)، سه‎پایه و … تکمیل کننده دوربین‎های عکاسی حرفه‎ای برای ثبت یک عکس عالی هستند. دوربین‎های DSLR به دلیل قدمت، اقبال عمومی و بازار زیادی که دارند در بحث لوازم جانبی متنوع بی رقیب هستند.

 

مزایای دوربین‎های DSlR باعث شده که امروزه همه عکاسان از مبتدی تا پیشرفته این دوربین را در دست داشته باشند.

معایب دوربین DSLR

تا اینجا قطعا شما هم معتقد هستید که  به دوربین‎های DSlR می‎شود گفت دوربین‎ عکاسی حرفه‎ای؛ اما در کنار تمام خوبی‎ها، این دوربین‎ها بی عیب نیستند.

عدم یکسانی تصویر

در این دوربین‎ها تصویر از طریق بازتاب آیینه ثبت می‎شود. به همین دلیل تصویری که شما از طریق منظره‎یاب مشاهده می‎کنید با تصویری که روی حسگر ثبت می‎شود کمی متفاوت است.

وزن و اندازه بالا

دوربین‎های DSLR به علت داشتن سنسورهای بزرگ وزن بالاتری از بقیه دوربین‎ها دارند.  همچنین بع علت داشتن سیستم آیینه ابعاد بزرگتری هم دارند. همین وزن سنگین باعث می‎شود حمل و نقل این دوربین کمی خسته کننده باشد.

 

کاربرد دوربین DSLR

دوربین‎ ‌های DSLR به عنوان دوربین عکاسی حرفه‎ای طوری طراحی شده‎اند که برای همه ژانرهای عکاسی مناسب باشد. شما با تعویض لنز و فیلتر می‎توانید از یک دریچه تازه عکاسی کنید. با همه این تفاسیر اما برای عکاسی‎های پر تحرک، مثل عکاسی حیات وحش یا عکاسی خیابانی، شاید بهتر باشد نوع دیگری از دوربین که سبک و جمع و جور باشد را امتحان کنید.

 

با شناخت دوربین‎ عکاسی حرفه‎ای از نوع DSLR به سراغ رقیب آن‎ها یعنی دوربین‎های بدون آیینه می‎رویم.

 

دوربین‎ عکاسی حرفه‎ای، نوع بدون آیینه Mirrorless

سال‎های زیادی از ۱۹۹۰ گذشته بود و امپراطور بی رقیب دنیای عکاسی دوربین‎های DSLR بودند؛ اما حوالی سال ۲۰۰۸ سر و صدایی بلند شد و مدعی جدید تاج و تاخت پا به عرصه گذاشت. شرکت پاناسونیک اولین دوربین بدون آیینه با نام Lumix DMC-G1 را روانه بازار عکاسی کرد. به مرور شرکت‎های دیگری هم اقدام به ساخت این دوربین‎ کردند. اوایل سال ۲۰۱۷ شرکت سونی یک دوربین بدون آیینه به بازار عرضه کرد. دوربین بدون آینه Alpha A9، که قادر بود در عکاسی پیاپی ۲۰ فریم شات در ثانیه و ۶۹۳ نقطه اتوفوکوس داشته باشد. این‎ لحظه همان‎جایی بود که بدون آیینه‎ها در بازار دوربین عکاسی حرفه‎ای رقیب سرسخت DSLRها شدند.

دوربین‎های بدون آیینه همانطور که از نامشان پیداست سیستم مکانیکی آیینه را ندارند. در این دوربین‎ها نور مستقیما به حسگر می‎رسد و تصویر با منظره‎یاب الکترونیکی دیده می‎شود.

 

دوربین عکاسی حرفه‎ای خرید دوربین عکاسی چیک چیک

 

مزایای دوربین بدون آیینه

دوربین‎های بدون آیینه به سرعت در بازار دوربین عکاسی حرفه‎ای محبوب شدند. این محبوبیت با سرعت نشان دهنده این است که قطعا دوربین‎های بدون آیینه ویژگی‎های عالی دارند.

نوردهی بیشتر

در دوربین‎های DSLR نور از زمان ورود لنز تا وقتی روی سنسور بشیند مسیر طولانی را طی می‎کرد. همان باعث میشد مقداری از نور هدر برود. اما در دوربین‎های بدون آیینه نور بر سر راهش آیینه‎ای نیست و با همان حجم ورودی به سنسور می‎رسد. این ویژگی باعث می‎شود در تصویر ثبت شده نویز کمتری را شاهد باشیم.

اتوفوکوس قوی

وقتی حرف از دوربین عکاسی حرفه‎ای می‎شود قدرت فوکوس یک پارامتر مهم به شمار می‎رود. دوربین‎های بدون آیینه از قدرت اتوفوکوس بالایی برخوردار هستند. در این دوربن‎ها امکان تعقیب سوژه متحک در کل قاب فراهم است.

در مدل‎های حرفه‎ای‎تر این دوربین امکن فوکوس دقیق بر روی چشم انسان و حیوان وجود دارد.

سرعت عکاسی بالا

حذف آیینه فقط بر روی نویز تصویر تاثیر ندارد؛ بلکه حذف شدن این سیستم باعث شده سرعت عکاسی در دوربین‎های بدون آیینه بالا برود. دیگر بعد از زدن دکوه شاتر آیینه نیست که بالا پایین شود. این مورد باعث شده در حالت عکاسی پیاپی، سرعت عکاسی به ۲۰ فریم در ثانیه برسد.

نداشتن اعوجاج

دوربین عکاسی حرفه‎ای باید در همه ژانرها کارآمد باشد. بخشی از ژانرهای عکاسی با سوژه‎های متحرک سر و کار دارد. در برخی مدل دوربین‎های بدون آیینه از سیستم شاترها الکترونیکی و گلوبال شاتر استفاده شده. با این سیستم‎ها هنگام عکاسی از سوژه متحرک تصویر دچار اعوجاج نمی‎شود.

وزن و ابعاد

با حذف سیستم آیینه این دوربین‎ها حدود ۵۰۰ گرم سبک‎تر شده‎اند. همچنین ابعاد دوربین‎ هم کمتر شده. این وزن کم و ابعاد کوچک حمل و نقل این دوربین را بسیار راحت کرده است.

 

دوربین عکا‎سی حرفه‎ایخرید دوربین عکاسی چیک چیک
تفاوت سایز بدون آیینه‎ها با DSLR

 

معایب دوربین‎های بدون آیینه

به جز خدا هیچ چیزی به عیب و نقص نیست. دوربین عکاسی حرفه‎ای هم به معنای یک دوربین بی عیب و نقص نیست. دوربین‏‎های بدون آیینه هم از این قاعده مستثنی نیستند.

 

عمر کوتاه باتری

در دوربین‎های بدون آیینه وجود منظره یاب الکترونیکی و صفحه نمایش LCD بخشی از توان باتری را مصرف می‎کنند. در این دوربین‎ها مدت زمان شارژ و به طور کلی عمر باتری کوتاه میشود. این ویژگی برای یک دوربین عکاسی حرفه‎ای یک نقص مهم است.

تاخیر منظره یاب

وقتی از منظره یاب اپتیکال به سوژه‎های متحرک نگاه کنید تفاوتی حس نمی‎کنید؛ اما در منظره یاب الکترونیکی در برخی مدل‎های دوربین بدون آیینه، این تاخیر در حرکت، کمی حس می‎شود. در مل‎های جدید سعی کردند این عیب را برطرف کنند؛ ولی صد در صد برطرف نشد.

تنوع کم لوازم جانبی

دوربین عکاسی حرفه‎ای از لازم جانبی‎اش جدا نمی‎شود. دوربین‎های بدن آیینه سابقه کمتری نسبت به رقیب دارند. همچنین محبوبیت بدون آیینه‎ها همچنان ثابت نشده و هنوز خیلی از عکاسان مبتدی تا حرفه‎ای DSLR در دست می‎گیرند. این ویژگی باعث شده تنوع لنزها، فیلترها و … در این دوربین‎ها کمتر باشد. البته شما می‎توانید با استفاده از آداپتورهای مبدل لنزهای سابق را بر روی دوربین بدون آیینه خود بگذارید؛ ولی این کار بر روی کیفیت و کارایی لنز و دوربین تاثیر منفی دارد.

قیمت بالاتر

ویژگی‎های خاص و استفاده از سیتم‎های پیشرفته در دوربین‎های بدون ایینه باعث شده از رقیب خود گران‎تر باشند. همین تفاوت قیمت باعث شده همچنان بخشی از عکاسان برای خرید دوربین عکاسی حرفه‎ای DSLRها را ترجیح بدهند.

 

کاربرد دوربین‎های بدون ایینه

این دوربین‎ها در همه زانرهای عکاسی حرفی برای گفتن دارند. سرعت بالای عکاسی آن را برای عکاسی ورزشی ( مقاله معرفی عکاسی ورزشی) مناسب کرده.  به علت سبکی و حمل و نقل راحت محدودیت DSLRها را ندارد و در ژانرهای پر تحرک مثل عکاسی خیابانی و حیات وحش ( جهت آشنایی یشتر با ژانر عکاسی حیات وحش) کاربرد دارد. و … .

حالا که با تاریخچه، عملکرد، مزایای و معایب هر دو دوربین آشنا شدید؛ وقت خرید دوربین عکاسی حرفه‎ای است. همچنان با چیک چیک همراه باشید تا بهترین مدل‎های هر دوربین را معرفی کنیم.

 

خرید دوربین عکاسی، بهترین مدل‎های DSLR

 

کانن EOS-1D X Mark III: در ابتدای لیست بهترین دوربین عکاسی حرفه‎ای به سراغ کانن میرویم. این دوربین پیشرفته‎ترین دوربین شرکت کانن است. سنسور فول فریم دارد و سرعت عکاسی آن به ۲۰ فریم بر ثانیه می‎رسد. وضوح ۲.۱ میلیون نقطه‌ای و تکنولوژِ ساخت خیلی بالایی دارد. اما نداشتن فوکوس خودکار بر روی حیوانات، نمایشگر ثابت و نداشتن تثبیت کننده تصویر از نواقص این مدل است.

دوربین نیکون D850: یک دوربین فول فریم ۴۵.۷ مگاپیکسل. سنسور فول فریم دارد. قادر به عکاسی با سرعت ۷ فریم بر ثانیه است. فوکوس خودکار ۱۵۳ نقطه‎ای دارد و در سال ۲۰۱۷ وارد بازار شد. بدنه مقاوم و کیفیت ساخت بالایی دارد ولی هنگام استفاده از ایزو بالا نویز دارد.

نیکون D3500: در بازار خرید دوربین عکاسی حرفه‎ای یکی دیگر از غول‎ها نیکون‎ D3500 برد. این دوربین با سنسور APS-C و ۲۴.۲ مگاپیکسل در سال ۲۰۱۸ وارد بازار شد. وضوح ۹۲۱۰۰۰ نقطه‌ای دارد و سعت عکاسی‎اش ۵ فریم بر ثانیه است. از معایب این مدل می‎شود که محدودیت تنظیمات و صفحه نمایشگر غیر لمسی اشاره کرد.

 

دوربین عکاسی حرفه‎ای خرید دوربین عکاسی چیک چیک

 

خرید دوربین عکاسی،بهترین مدل‎های بدون آیینه

دوربین کانن EOS R3: یک دوربین فول فریم که تعداد مگاپیکسل آن ۲۴.۱ است. منظر‎یاب الکترونیکی با وضوح ۵.۷۶ میلیون نقطه‌ای دارد. قابلیت عکاسی تا ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. فوکوس خودکار با قابلیت تنظیم با چشم دارد. اما سنسور ۲۴.۱ مگاپیکسلی نقطه ضعف این دوربین محسوب می‎شود.

دوربین سونی A1: وقتی حرف از دوربین عکاسی حرفه‎ای می‎شود محال است اسم سونی به گوش نخورد. این دوربین فول فریم و ۵۰.۱ مگاپیکسلی قابلیت عکاسی با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. نمایشگر سه اینچی با وضوح ۱.۴۴ میلیون نقطه‌ای دارد که امکان تغییر جهت را هم دارا است. این دوربین به منظره‎یاب الکترونیکی با وضوح ۹.۴۴ میلیون نقطه‌ای مجهز است. تنها نقطه ضعف این دوربین قیمت بسیار بالای آن است.

دوربین نیکون Z9: یک دوربین فول فریم بدون آیینه با ۴۵.۷ مگاپیکسل. این دوربین سرعت جادویی ۶۰ فریم بر ثانیه را دارد. فوکوس خودکار ۴۹۳ نقطه‌ای با هر دو نوع تشخیص فاز و کنتراست، نمایشگر ۴ محوره  و با وضوح بالای ۱.۰۴ میلیون نقطه‌ای این دوربین را به یکی از بهترین‎های لیست دوربین عکاسی حرفه‎ایی تبدیل کرده است. اما چرخان نبودن صفحه نمایش تنها نقطه ضعف این دوربین است.

 

دوربین عکاسی حرفه‎ای خرید دوربین عکاسی چیک چیک

 

در این مطلب درمورد دو نوع دوربین عکاسی حرفه‎ای صحبت کردیم. نمی‎توان به طور مطلق گفت که مدام دوربین برتر است. هم دوربین‎های DSLR ویژگی‎های منحضر به فردی داند و هم دوربین‎های بدون آیینه برتری‎های خاص خود را دارند. حالا شما می‎توانید به راحتی با توجه به نیاز خود اقدام به خرید دوربین عکاسی کنید.

بازار عکاسی، جهانی از تنوع لوازم و ابزار است. دنیای لنزها، دنیای فیلترها، ابزار نورپردازی و … به اندازه بازار دوربین عکاسی حرفه‎ای پر تنوع و گیج کننده است.ما در مدرسه هنر چیک چیک برای همین منظور در کنار شما هستیم. اساتید و پشتیبانان حرفه‎ای سایت آماده ارائه مشاوره به شما هستند.  به کانال ما درتلگرام سر بزنید.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



محصولات جدید

43%
جونیورکلاس عکاسی تبلیغاتی با موبایل
تومان
800,000
1,400,000
جونیورکلاس عکاسی
تومان
1,200,000
فوتون کاوشگر
تومان
1,200,000
کارکلاس گرافیک
تومان
1,200,000

جستجو کنید ...

تبلیغات