اولین جونیور کلاس چیک چیک

0
سبد خرید خالی است.
ورود | ثبت نام
ورود | ثبت نام
چیک چیک , مدرسه هنر چیک چیک , آموزش عکاسی با چیک چیک , چیک مگ , عکاسی ورزشی

خواندن این مطلب

6 دقیقه

زمان میبرد!

عکاسی ورزشی و ۴ قدم برای ورود به دنیایی پرهیجان

ورزش برای همه جذاب است پس به طور قطع عکاسی ورزشی هم مخاطب زیادی دارند. ورزش برای بعضی‌ها آنقدر مهم است که روزنامه‌های ورزشی را همیشه پر فروش نگه دارند، و این یعنی طیف وسیعی از مخاطب که دوست دارد در مورد ورزش و مشتقاتش بداند. پس دوربین‌ را بردارید و وارد دنیای عکاسی ورزشی شوید.
این ژانر قدمتش برمی‌گردد به نقاشی‌های به جا مانده از چوگان بازی‌های میدان نقش جهان؛ و احتمالا تا آینده‌های دور همچنان پر طرفدار باقی بمانند.
با ما در چیک چیک همراه باشید تا یک عکاس ورزشی حرفه‌ای شوید.

 

عکاسی ورزشی ژانر عکاسی ورزشی چیک چیک

 

قدم اول، عکاسی ورزشی چیست؟

یکی از مهم‌ترین شاخه‌های پردرآمد عکاسی مطبوعاتی عکاسی ورزشی، به دو شاخه تقسیم می‎شود، عکاسی ورزش‌های فضای باز و سرپوشیده. در فضای باز نور به وفور یافت می‎شود ولی به طور معمول شما از سوژه‎ها فاصله دارید و در فضای ورزش‎های سرپوشیده مثل کشتی کار شما از لحاظ نزدیکی به سوژه راحت‎تر است اما باید با نور‎های مصنوعی کنار بیایید.

در ژانر عکاسی ورزشی شما استقلال صد در صد ندارید. البته کار نشد ندارد ولی راه ساده این است که یا به عنوان عکاس خبری از طرف خبرگذاری ها وارد کار شوید یا از طرف نهاد برگزار کننده.
اگر از طرف مجموعه برگزار کننده مامور به عکاسی باشید که نور علی نور است، اما اگر می‌خواهید از طریق خبرگذاری‌ها کارت ورورد بگیرید تا حد امکان سعی کنید به یک خبرگذاری معتبر و شناخته شده وصل شوید مثل خبرگزاری صدا و سیما، فارس ، تسنیم و … ؛

وقتی بحث یک موضوع پرطرفدار باشد برای تامین امنیت سخت‌گیری‌ها دامن شما را می‌گیرد و اگر اسم پشت شما اعتبار لازم را داشته باشد درب ها راحت به روی‌تان باز می‌شود.
اما خب برای رسیدن به این جایگاه باید از جاهای کوچک شروع کرد و در مقابل سختی‌ها تسلیم نشد.

قدم دوم از چی عکس بگیریم؟

عکاسی ورزشی یعنی عکس گرفتن از دنیای ورزش؛ از پرطرفدارهای بین‌المللی مثل فوتبال و والیبال تا ورزش‌های محلی و سنتی، یعنی عکس گرفتن از بازیکن‌ها و تماشاچیان تا لوازم و وسایل ورزشی.

در اوایل کار پیشنهاد می‎کنیم به سراغ ورزشی بروید که از ان شناخت کافی داشته باشید. اینطوری شما می‎توانید لحظات طلایی و نقاط اوج و فرود را  پیش‎بینی کنید و برای عکاسی آماده باشید مثلا شما اگر با والیبال اشنا باشید اهمیت ضربه سوم رو می‎شناسید و خودتان برای عکاسی از دفاع روی تور آماده می‎کنید.

حتی شناخت بازیکن‎ها هم می‎تواند به شما کمک کند. اگر بدانید که بازیکنی همیشه بعد از گل زدن شادی خاصی می‎کند منتظر اون لحظه می‎مانید و غافلگیر نمیشوید.

دنیای ورزش جهان هیجانات و احساسات است و شما می‎توایند از همه چیز عکاسی کنید اگر از طرف یک خبرگذاری پا به زمین بازی گذاشتید عکس‌هایی از قبل شروع مسابقه و حین برگزاری و اتمام مسابقه عکس‎هایی بگیرید که داستان مسابقه را تعریف کند و یک سیر روایت‌گونه داشته باشد.
اما عنوان عکاس ورزشی حرفه‌ای، در این نوع عکاسی اصالت با سوژه‌های شماست. برای مثال لحظه سرویس زدن در والیبال، از لحظه پرتاب توپ تا پرش، تا ضربه و خوابیدن توپ چندین فریم عکس عالی دارد.

در عکاسی ورزشی شما شکارچی لحظه‌های خاص هستید،لحظه‌هایی که خوشبختانه در ورزش به وفور وجود دارد و بازیکان این احساسات رو در اختیار شما می‎گذارند. دست خلاقیت شما بسیار باز است از خوشحالی بازیکن‌ها تا لحظه اشک‌های تماشاچی‌ها، از ژست‌های خاص بازیکن‌ها تا عصبانیت‌های گاه به گاه داور ها.

از تماشاچی‎ها غافل نشوید صداقت احساس ان‎ها عکس شما را زنده می‎کند. کوچکترین تماشاچی بازی و مسن ترین‎ها منتظر هستند تا تصویرشان توسط دوربین شما ثبت شود.

قدم سوم با چی عکس بگیریم ؟

در عکاسی ورزشی شما با محدودیت‌های زیادی رو‌به‌رو هستید. شما نمیتوانید بروید داخل زمین و بازیکن‌ها را ثابت کنید و عکس بگیرید و یا نمی‌توانید برای کادربندی خلاقانه از داخل دروازه یا از زیر تور والیبال عکاسی کنید. مسئولین برگزاری برای شما جایگاه خاصی را در نظر گرفتند و شما اجازه ندارید آزادانه همه جا بروید.
در این شرایط پیشنهاد اصلی ما استفاده از لنز‌های تله است تا بتوانید در وسعت زمین بازی عکاسی کنید. برای مثال لنز ۲۰۰-۷۰ برای عکاسی والیبال مناسب است اما برای عکاسی فوتبال سراغ ۶۰۰-۲۰۰ بروید.

بیشتر لنزهای خوب تله بزرگ و حجیم هستند باید یک تک پایه (همانند سه پایه ولی یک پایه دارد) هم داشته باشید.

 

عکاسی ورزشی ژانر عکاسی ورزشی چیک چیک تک پایه

جز شطرنج در هیچ ورزش دیگری سوژه‌های شما ثابت نیست پس به فکر تجهیزاتی باشید که به شما قابلیت عکاسی پیاپی با فریم بالا بدهد برای مثال دوربین های وان دی.

روی دوربیت تسلط کامل داشته باشید اگر برای تغییری در تنظیمات حواستان از بازی پرت شود و مشغول ور رفتن با دوربین شوید شاید لحظه‎ای طلایی رو از دست بدهید. پس با دوربینتان زیاد تمرین کنید و جای همه دکمه را حفظ کنید.

به سیستم‌های فوکوس خودکار که در برخی از بدنه‌ها تعبیه شده‌اند، سرعت عکاسی پیاپی بدنه دوربین و همچنین در دسترس بودن فیزیکی دکمه‎ها هنگام خرید دوربین توجه کنید.

یکی از چالش‎هایی که وجود دارد این است که برای عکاسی از طیف وسیعی از ورزش‎ها شما باید در فضای باز مستقر شوید که نکات کلیدی عکاسی فضای باز را در این جا توضیح دادیم.

قدم چهارم چطور عکس بگیریم؟

در چطور عکس گرفتن یک سوال مهم از کجا عکس گرفتن است.

جایگاه مستقر شدن

عکاسان حرفه‎ای جایگاه vip دارند و حتی از طرف خبرگذاری برای این جایگاه پول پرداخت می‎شود پس جایگاه مستقر شدن را جدی بگیرید. تا حد ممکن نزدیک به سوژه باشید و همچنین نزدیک به جایی باشید که جذابترین اتفاقات انجا می‎افتد.

مثلا در فوتبال جلوی دروازه محل اتفاقات خاص و عجیب است و اگر شما پشت دروازه باشید خیلی صحنات را از دست می‎دهید و یا در والیبال سعی کنید به روی تور تسلط داشته باشید.

در ورزش‎های فضای باز به این نکته توجه کنید که افتاب پشت سرتان باشد تا نور مناسب به سوژه بتابد نه لنز دوربین شما.

 

تنظیمات دوربین

عکاسی ورزشی یعنی عکس گرفتن از حرکت پس دیافراگم، سرعت شاتر و میزان حساسیت ایزو مهمترین تنظیمات هستند . سرعت شاتر را بالا ببرید تا تصویر در سریع‎ترین زمان ثبت شود.

بسیاری از افراد حرفه ای در عکاسی ورزشی از حالت الویت دیافراگم استفاده میکنند. عکاسی پشت سر هم میتوانند به شما کمک کند.

در عکاسی از حرکت یک تکنیک وجود دارد به اسم پنینگ در این تکینک شما سرعت شاتر را کم میکنید و با دوربین سوژه را دنبال کنید اینجوری خود سوژه واضح و پس زمیه تار میشود و حس حرکت به خوبی القا میشود.

 

عکاسی ورزشی چیک چیک تکنیک پنینگ

زاویه عکاسی

با عوض کردن زاویه عکس حس و حال دیدی خلق کنید. از پایین عکس گیرید تا تصویر عمق بیشتری داشته باشد دوربین را روی چمن بگذارید و کارهای خلاقانه‎ای از این دست.

در عکاسی ورزشی اصالت با سوژه و داستانی است که عک روایت میکند برای همین اگر از یک لحظه خیلی طلایی در بازی عکس گرفتید و بعد دیدید که کادرتان کمی کج است بدانید که اشکال ندارد میتوان به خاطر سوژه خاص از این ایراد کوچک چشم پوشی کرد.

ژانر عکاسی ورزشی با دنیایی از لحظه های شگفت‌انگیز و البته چالش‌هاش ریز و درشتش مقابل شماست. با خیال راحت وارد شوید و مطمئن شوید هم مخاطب‌های زیادی دارید و هم برای ورود به بازار کار انتخاب‌های زیادی دارید.
از چالش‌ها ترسی نداشته باشید ما اینجاییم تا نکاتی را به شما بگوییم که حرفه‌ای تر شوید.

چیک چیک و دوره جامع عکاسیاش در کنار شماست تا با ارائه نکاتی کاربردی شما را در همه زمینه‎ها توانمند کند.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



محصولات جدید

43%
جونیورکلاس عکاسی تبلیغاتی با موبایل
تومان
800,000
1,400,000
43%
جونیورکلاس عکاسی
تومان
800,000
1,400,000

جستجو کنید ...

تبلیغات