اولین جونیور کلاس چیک چیک

0
سبد خرید خالی است.
ورود | ثبت نام
ورود | ثبت نام
چیک چیک , مدرسه هنر چیک چیک , آموزش عکاسی با چیک چیک , فوتون کاوشگر , عکاسی تئاتر و سینما , چیک مگ

خواندن این مطلب

6 دقیقه

زمان میبرد!

عکاسی تئاتر و سینما دوربین پشت دوربین

ژانر عکاسی تئاتر و سینما از آن ژانر‎‎های هنری و حال خوب کن است. مخاطب هم تا دل‎تان بخواهد دارد، از مردم عادی که کاور و پوستر‎ها را می‎بینند تا دنبال کنندگان حرفه‎ای اخبار مربوط به سینما و تئاتر.

این ژانر جای کار وسیعی دارد. عکاسی برای کاور هر قسمت سریال، یا عکاسی برای پوستر فیلم سینمایی و تئاتر. در سال‎های اخیر اینستاگرام انقدر رواج پیدا کرده که حتی سریال‎ها هم صفحه دارند و دنبال کنندگانی که منتظرند لحظات محبوبشان در سکانس های مختلف را در عکس‎های شما ببینند.

در همین دنیای هزار رنگ اینستاگرام کلمه تئاتر را جست و جو کنید، می‎بینید؟ حجم زیادی از صفحه‌های‎ گروه‌های تئاتر، که هرکدام از دوران تمرین عکس گذاشته‎اند تا هر روز اجرا.

یک نکته وسوسه کننده دیگر درمورد این ژانر هم این است که شما و دوربینتان حضوری متفاوت از بقیه دارید. یک تئاتر را تصور کنید، تماشاچیان روی صندلی‎ها نشسته‎اند و شما تنها کسی هستید که در سالن حرکت می‎کنید و اجازه دارید همه جا بروید. اگر از متفاوت بودن لذت می‎برید عکاسی تئاتر و سینما گمشده شماست.

با چیک چیک همراه باشید تا قدم به قدم این مسیر را پیش برویم و درمورد چالش‎ها و نحوه ورود به این ژانر صحبت کنیم.

عکاسی تئاتر و سینماعکاسی تئاتر
عکاسی سینما
چیک چیک
عکاسی تئاتر

 

در عکاسی تئاتر و سینما آرام باشید و با دقت

شما در یک محیط هنری، ساکت و گاهی تاریک مشغول عکاسی هستید و تماشاچیان غرق در دیدن صحنه تئاتر که ناگهان یکی از وسایل دوربین شما به زمین می‎افتد؛ تصور کنید که همه چگونه با چهره‌های پر غضب نگاهتان میکنند. قبول دارم تصورش هم آزار دهنده است.

در عکاسی سینما و سریال هم همین است. شما باید حواستان باشد موقع تلاش برای قاب بندی به وسایل صحنه برخورد نکنید، از جلوی دوربین عبور نکنید و موقع ضبط با سر و صدا در کار صدابردار تداخل ایجاد نکنید. و به صورت کلی حواستان خیلی به اطراف باشد عکاسی تئاتر و سینما ظرافت‌هایی دارد که با دقت زیاد می‎توانید از پس آن بربیاید.

نوری که در عکاسی تئاتر ندارید

این چالش پای ثابت تئاتر است اما گاهی در سینما هم ممکن با ان روبه‌رو شوید. در نمایش ها برای این که حس و حال صحنه درست دربیاید و تماشاچی در صحنه غرق شود از نورپردازی‌های خاص استفاده می‎شود. مثلا کل صحنه تاریک است و یک نور موضعی رنگی روی صورت بازیگر است و یا نور اسپات استفاده می‌شود و این یعنی شما نور را به عنوان اصلی‌ترین بخش در عکاسی تئاتر و سینما در اختیار ندارید. که البته این مشکل راهکار‎هایی دارد مثل:

فلش ممنوع

وقتی حرف عکاسی در یک جای تاریک به میان می‎اید اولین چیزی که به ذهن عکاسان نه چندان حرفه‎ای می‎رسد استفاده از فلش است. اما حواستان باشد در عکاسی تئاتر و سینما استفاده از فلش را کاملا از ذهن خود خارج کنید. در سینما اگر با فلش دوربین در کار نورپردازو فیلم بردار تداخل ایجاد می‎کنید و تمرکز بازیگر را به هم می‎زنید در تئاتر هم به همین شکل تازه انجا حواس تماشاچیان هم پرت می‎شود پس فلش ممنوع است این را از یاد نبرید.

با نورپرداز صحبت کنید

قبل از اغاز پروژه عکاسی سینما یا تئاتر با نورپرداز صحبت کنید و از نورهای مورد استفاده در صحنه اطلاعات لازم را کسب کنید تا اگر ناگهان صحنه تاریک شد یا یک نور عجیب و رنگی روی چهره بازیگر افتاد غافلگیر نشوید.

 

عکاسی تئاتر و سینما چیک چیک

لنز

پیشنهاد ما برای عکاسی تئاتر و سینما به علت فاصله داشتن شما از صحنه اصلی استفاده از لنز تله است تا بتوانید با استفاده از قابلیت زوم مناسب ان حالت‎های عاطفی چهره بازیگران و جزییات صحنه را به خوبی در عکس‎هایتان ثبت کنیدد

دیافراگم را تنظیم کنید

با کاهش عدد دیافراگم  نوردهی بیشتری خواهید داشت. و به طور کلی در عکاسی تئاتر و سینما سراغ مد اتوماتیک یا مد‎های معمول دوربین نمی‎توانید بروید پس این که شما از همه زیر و بم‌‎های نور سنجی اطلاع داشته باشید و به ان مسلط باشید یک اصل بسیار مهم است.

فرمت RAW

عکاسی با این فرمت باعث تعادل رنگ سفید می‎شود و بعدا دست شما را در ادیت باز  خواهد گذاشت. در عکاسی تئاتر و سینما مشکلات نوری زیادی وجود دارد برای همین شما مجبور به کمک گرفتن از نرم افزارهای ادیت می‎شوید پس این فرمت خیلی به کار شما می‎اید.

در عکاسی سینما بهترین‎ها زود از دست میرود

از همان عکاسی برای کاور شروع کنیم اول اینکه شما نمی‎توانید بازیگرها را با همان لباس‌ها و گریم به آتلیه ببرید پس باید در همان صحنه بهترین عکس را بگیرید. و دوم اینکه کاور باید بیننده را به دیدن ان قسمت ترغیب کند پس باید از صحنه‌های طلایی هر قسمت عکاسی کنید. این صحنه طلایی ممکن است یک فریم از یک دعوا باشد یا چپ کردن یک ماشین پس بدانید که خیلی وقت کمی دارید که بهترین قاب بندی و نورسنجی را انجام دهید چون محال است بازیگر دوباره ان صحنه را برای شما بازی کند.

شما در عکاسی تئاتر و سینما باید یک شکارچی تمام عیار باشید سوژه‌هایتان ثابت نمی‌ایستند و شما نمیتوانید از هر مکان که دلتان می‎خواهد عکاسی کنید، از این نظر این ژانر شباهت زیادی به عکاسی ورزشی دارد.

فیلمنامه و نماشنامه را بخوانید

بهترین کار برای اینکه بتوانید بهترین لحضات برای عکاسی را پیدا کنید این است که روند قصه را بدانید تا بتوانید لحضات طلایی و پر احساسی که بازیگران در ان قرار می‎گیرند را پیش‎بینی و برای ان اماده باشید. در عکاسی تئاتر و سینما خواندن و تسلط به قصه شما را چند قدم جلو می‎اندازد و مزایای دیگری هم دارد مثل:

مراقب اسپویل باشید

بیننده باهوش است و ذهنش با قصه به اشناست و اگر شما بی دقت باشید ممکن است با یک عکس داستان فیلم و لحظات طلایی را لو دهید. پس وقتی داستان را خوانده باشید متوجه می‎شوید که این صحنه برای عکاسی مناسب نیست.

در سینما که ممکن نیست اما در تئاتر حتی بهتر است قبل از عکاسی یک بار مثل در جایگاه تمشاچی بنشینید و کل نمایش را نگاه کنید.

حاشیه ساز نشوید

عکاسی تئاتر و سینما ژانر حساسی است چرا که عکس شما ممکن است برای کل پروژه حاشیه درست کند. ممکن است شما از زاویه‎ای عکس بگیرید که در نظر بیننده‎ خلاف عرف و شرع باشد و موجی از نظرات و حملات مختلف به فیلم را به دنبال داشته باشد

میتوانید کارهای مهمی کنید

شاید فکر کنید که در یک پروه تصویری یا یک صحنه نمایش همه نگاه‎ها به بازیگران است و بازیگرها تابع کارگردان و نویسنده و شما عضو کوچک و کم اهمیتی باشید. اصلا اینطور فکر نکنید شما به عنوان عکاس تئاتر و سینما با خلاقیت خود می‎توانید به کارگردان، طراح صحنه و فیلم بردار ایده بدهید.

در یک مصاحبه با یک عکاس سینما او خاطره‎ای تعریف کرد از یک کارگردان که وقتی عکس او را از زاویه متفاوت دیده بود تصمیم گرفت ان صحنه را دوباره ضبط کند.

 

عکاسی تئاتر و سینماعکاسی تئاتر
عکاسی سینما
چیک چیک
نمونه‎ای از عکاسی تئاتر

 

 

برای عکاس این ژانر شدن

شاید بهترین و ساده‌ترین راه این است که دوست هنرمندی داشته باشید تا شما را به پروژه مرتبط کند مثلا بازیگر تئاتر یا منشی صحنه، به طور کلی اگر کسی را به عنوان معرف داشته باشید کارتان راحت است البته لطفا انقدر ماهر باشید که لفظ پارتی بازی مورد استفاده نباشد.

یکی از دیگر راه‌ها این است که خودتان معرف خودتان باشید. برای خودتان رزومه درست کنید با مسئولین پروژه‎ها ارتباط بگیرید،زنگ بزنید یا تماس بگیرید و با ارائه رزومه‎تان دیگران  را ترغیب به همکاری کنید. برای روزمه سازی میتوانید از ظرفیت شبکه‎های اجتماعی هم استفاده کنید. پیج بزنید و عکس‎هایتان را منتشر کنید اگر کارتان خوب باشد حتمال اینکه خود پروژه سراغ شما بیایند زیاد است.

یک نکته مهم.  برای کار در زمینه عکاسی تئاترو سینما شما در ابتدا باید سعی کنید رزومه سازی قوی انجام بدید و خودتان را مطرح کنید پس از همان ابتدا دستمزد های بالا نخواهید. اهسته پیش بروید وقتی شناخته شدید به درامد بالا هم می‎رسید.

 

عکاسی تئاتر و سینما دنیایی پر از هنر و ادبیات را مقابل شما باز می‎کنند. دنیای هنر هفتم. که پر است از رویا و خیال. کاسی تئاتر و سینما شما را به پشت دوربین می‎برد جایی که افراد کمی فرصت دیدن آن را دارند.

ما در چیک چیک همراه شما هستیم نکات لازم را به شما میگوییم و تا حد توان کمک‎تان می‎کنیم. کانال چیک چیک با پادکست‎ها و ترفند‎های اموزشی‎اش منتظر شماست به ما سر بزنید.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



محصولات جدید

43%
جونیورکلاس عکاسی تبلیغاتی با موبایل
تومان
800,000
1,400,000
43%
جونیورکلاس عکاسی
تومان
800,000
1,400,000

جستجو کنید ...

تبلیغات